Η Bundesverband Solarwirstchaft (BSW), ένας γερμανικός εμπορικός οργανισμός ηλιακής ενέργειας, ανακοίνωσε μια σειρά από προβλέψεις για το μέλλον της  ηλιακής ενέργειας στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης μιας "διψήφιας ποσοστιαίας" αύξησης της ζήτησης της χώρας για συστήματα ηλιακής ενέργειας μέχρι το τέλος του έτους.

Τα στοιχεία του BSW αποτελούν ενθαρρυντικό ανάγνωσμα για όσους ασχολούνται με τον ηλιακό τομέα,

με τον όμιλο να αναφέρει επίσης ότι η ζήτηση για συσσωρευτές που συνδέονται με την ηλιακή ενέργεια "θα αυξηθεί εκθετικά για πέμπτη συνεχή χρονιά".

Ο οργανισμός επεσήμανε μια έρευνα που διεξήγαγε τον Μάιο, όπου το 77% των ερωτηθέντων ιδιοκτητών ακινήτων δήλωσαν ότι θα μπορούσαν να φανταστούν τον εαυτό τους να αγοράζουν ένα ηλιακό σύστημα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ή θερμότητας, ως περαιτέρω απόδειξη του αυξανόμενου ενδιαφέροντος της Γερμανίας για τον ηλιακό τομέα.

"Σχεδόν όλα τα σημάδια συνεχίζουν να δείχνουν ανάπτυξη", δήλωσε ο Carsten Körnig, διευθύνων σύμβουλος του BSW. "Τα συστήματα ηλιακής ενέργειας είναι φθηνά, ο αριθμός των εξειδικευμένων τεχνικών αυξάνεται, η κατάσταση της προσφοράς βελτιώνεται και τα εμπόδια στην αγορά αίρονται όλο και περισσότερο".

Η είδηση ακολουθεί προηγούμενα στοιχεία του BSW, τα οποία δείχνουν ότι η εγχώρια ηλιακή ενέργεια θα αποτελέσει κινητήρια δύναμη στο μέλλον του τομέα καθαρής ενέργειας της Γερμανίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του BSW που δημοσιεύθηκαν τον Φεβρουάριο, ο αριθμός των οικιακών ηλιακών εγκαταστάσεων σε στέγες αυξήθηκε κατά 40% από το 2021 έως το 2022, συμβάλλοντας στην προώθηση της προστιθέμενης ισχύος 7,2 GW το 2022, μια αύξηση 28% στον όγκο της προστιθέμενης ισχύος, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.