Η Copenhagen Offshore Partners (COP) υπέβαλε στο ιταλικό Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενεργειακής Ασφάλειας (MASE) τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο αιολικής ενέργειας Ichnusa. Η υποβολή σηματοδοτεί το τρίτο έργο πλωτού αιολικού πάρκου στην Ιταλία που φτάνει στην υποβολή ΜΠΕ και το πρώτο για πλωτό αιολικό έργο στα ανοικτά των ακτών της Σαρδηνίας.

 

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία έχει προς το παρόν κατασκευάσει ένα υπεράκτιο αιολικό πάρκο στα ύδατά της, το έργο Taranto (ή Beleolico) ισχύος 30 MW, το οποίο αναπτύχθηκε από τη Renexia.

Η COP ηγείται της ανάπτυξης για την Ichnusa για λογαριασμό των ιδιοκτητών του έργου, της Copenhagen Infrastructure Partner μέσω των Flagship Funds της και της GreenIT, της κοινοπραξίας που ανήκει κατά 51% στην Plentitude (Eni) και κατά 49% στην CDP Equity.

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιτύχουμε αυτό το σημαντικό ορόσημο για το έργο αιολικής ενέργειας Ichunusa. Μετά την υποβολή της ΜΠΕ για την 7SeasMed τον Ιανουάριο του 2022, φτάνουμε τώρα στο ίδιο ορόσημο για την Ιχνούσα, το οποίο αποτελεί σημαντικό βήμα για την κοινοπραξία μας στην Ιταλία", δήλωσε ο Michele Schiavone, Διευθύνων Σύμβουλος της COP Ιταλίας.