Η RWE πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα πρώτα παγκοσμίως ανακυκλώσιμα πτερύγια ρότορα στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Thor της Δανίας ισχύος 1GW. Από τις 72 ανεμογεννήτριες (SG 14-236 DD), οι 40 θα εξοπλιστούν με ανακυκλώσιμα πτερύγια ρότορα που κατασκευάζει η Siemens Gamesa. Η εγκατάσταση στη θάλασσα αναμένεται το 2026.

 

 

 

 

Επιπλέον, η RWE εφαρμόζει πιλοτικά χαλύβδινους πύργους με μειωμένο CO2 στις μισές από τις ανεμογεννήτριες του έργου.

Ο πύργος GreenerTower της Siemens Gamesa θα εξασφαλίσει μείωση του CO2 κατά τουλάχιστον 63% στις χαλύβδινες πλάκες του πύργου σε σύγκριση με τον συμβατικό χάλυβα, αναφέρει η RWE.

Ο διευθύνων σύμβουλος της RWE για την υπεράκτια αιολική ενέργεια Sven Utermöhlen δήλωσε: "Στην RWE έχουμε δεσμευτεί πλήρως να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της κυκλικότητας και των καθαρών μηδενικών εκπομπών.

"Δοκιμάζουμε ήδη τα πρώτα στον κόσμο ανακυκλώσιμα πτερύγια ανεμογεννητριών σε πραγματικές συνθήκες στο γερμανικό υπεράκτιο αιολικό πάρκο Kaskasi και αποφασίσαμε να τα εγκαταστήσουμε στη Σόφια.

"Με τη χρήση αυτών των πτερυγίων ρότορα και στο υπεράκτιο αιολικό μας πάρκο Thor, η RWE συνεχίζει να πρωτοπορεί προς την κατεύθυνση ενός κυκλικού υπεράκτιου τομέα.