Μια νέα μελέτη από την αμερικανική ΑΑΑ αποδεικνύει ότι το βαρύ φορτίο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μειώνει πολύ την αυτονομία τους

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χάνουν σημαντικό μέρος της αυτονομίας τους όταν φορτώνονται με βαρύ φορτίο, σύμφωνα με μελέτη της ερευνητικής ομάδας μηχανικών της AAA (η Αμερικανική Ένωση Αυτοκινήτου που αριθμεί 57 εκατομμύρια μέλη).

Η αυτονομία μειώθηκε 25%

Η μελέτη που μόλις δημοσιέυτηκε διαπίστωσε ότι η αυτονομία του ενός ηλεκτρικού pickup μειώνεται κατά σχεδόν 25%, όταν μεταφέρει φορτίο που πλησιάζει το μέγιστο επιτρεπτό βάρος. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, το ηλεκτρικό pickup F-150 Lightning φορτώθηκε με 635 κιλά σάκους άμμου -ισοδυναμεί με περίπου13 σακιά τσιμέντο των 50 κιλών.

Η μελέτη ήταν σημαντική για να διευρυνθεί η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο μπορεί να περιοριστεί η αυτονομία των ηλεκτρικών, ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος της AAA Adrienne Woodland.

"Το άγχος της αυτονομίας παραμένει ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι καταναλωτές διστάζουν να μεταπηδήσουν από τα βενζινοκίνητα οχήματα στα ηλεκτρικά", δήλωσε ο Woodland. "Ενώ η μελέτη αυτή μπορεί να εντείνει τις ανησυχίες, αξίζει να θυμόμαστε ότι το υπερβολικό βάρος μειώνει την οικονομία καυσίμου και στα βενζινοκίνητα οχήματα".

Τα βενζινοκίνητα οχήματα αποδίδουν πιο αποτελεσματικά στις ταχύτητες του αυτοκινητόδρομου, ενώ τα ηλεκτρικά "ευδοκιμούν" σε συνθήκες αστικής οδήγησης λόγω της αναγεννητικής πέδησης από τις συχνότερες στάσεις. Τα μόνιμα φορτία, όπως οι σχάρες εξοπλισμού ή οι εργαλειοθήκες, θα μειώνουν πάντα την εμβέλεια στα ηλεκτρικά pickup που χρησιμοποιούνται ως οχήματα εργασίας, ακόμη και χωρίς πρόσθετο βαρύ φορτίο.

"Οι δοκιμές μας αποκάλυψαν μια σημαντική μείωση της εμβέλειας, αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Lightning ήταν φορτωμένο κοντά στη μέγιστη χωρητικότητά του", δήλωσε ο Greg Brannon, διευθυντής της AAA automotive engineering και πρόσθεσε "Οι περισσότεροι αγοραστές πιθανότατα θα χρησιμοποιήσουν το Lightning τους με ελαφρύτερο φορτίο, με αποτέλεσμα πολύ μικρότερη μείωση της εμβέλειας".

(από topgeargreece.gr)