Οι εταιρείες εγκατάστασης υπεράκτιων ανεμογεννητριών και θεμελίων Cadeler και Eneti πρόκειται να συγχωνευθούν. Η κίνηση θα ολοκληρωθεί με προσφορά ανταλλαγής μετοχών με μετοχές που θα γίνει σε όλους τους μετόχους της Eneti με βάση την αναλογία ανταλλαγής 3,409 μετοχές της Cadeler για κάθε μετοχή της Eneti. Μετά την ολοκλήρωση της προσφοράς ανταλλαγής, οι μέτοχοι της Cadeler και της Eneti θα κατέχουν

περίπου 60% και 40% της συνδυασμένης εταιρείας, αντίστοιχα, με βάση τον αριθμό των μετοχών της Cadeler και της Eneti στις 16 Ιουνίου 2023.
Αυτό προϋποθέτει ότι όλες οι μετοχές της Eneti που βρίσκονται σε κυκλοφορία ανταλλάσσονται με μετοχές της Cadeler στο πλαίσιο της προσφοράς ανταλλαγής.

Ο συνδυασμένος όμιλος θα ονομάζεται Cadeler, θα έχει την έδρα του στην Κοπεγχάγη της Δανίας και οι μετοχές του θα εισαχθούν στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης επιπλέον της τρέχουσας εισαγωγής του στο Χρηματιστήριο του Όσλο.

Η συμφωνία συνένωσης επιχειρήσεων εγκρίθηκε ομόφωνα από τα διοικητικά συμβούλια τόσο της Cadeler όσο και της Eneti, ιδιοκτήτριας της Seajacks UK.

Ο μεγαλύτερος μέτοχος της Eneti, μαζί με ορισμένες από τις συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες που κατέχουν συνολικά περίπου το 29% του συνόλου των εκδομένων και κυκλοφορούντων κοινών μετοχών της Eneti, καθώς και διευθυντές και εκτελεστικά στελέχη της Eneti, που κατέχουν συνολικά περίπου το 7% των εκδομένων και κυκλοφορούντων κοινών μετοχών της Eneti, έχουν συνάψει συμφωνίες προσφοράς και υποστήριξης υπέρ της συγχώνευσης.

Επιπλέον, οι δύο µεγαλύτεροι µέτοχοι της Cadeler, οι οποίοι κατέχουν σήµερα συνολικά περίπου το 45% του συνολικού τρέχοντος µετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωµάτων ψήφου της Cadeler, έχουν αναλάβει δεσµεύσεις ψήφου για να ψηφίσουν υπέρ της έγκρισης των µετόχων που θα λάβει η Cadeler.