Μέχρι και 98 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 400 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία εν μέσω των υψηλών θερμοκρασιών σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ινδίας. Ενώ 54 θάνατοι αναφέρθηκαν στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας, 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Bihar τις τελευταίες τρεις ημέρες. Σοβαρός καύσωνας έχει σαρώσει τη Βόρεια Ινδία, με τις περισσότερες περιοχές να βλέπουν θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών.

Όσοι εισήχθησαν, έπασχαν από διάφορες ασθένειες, ενώ οι ηλικιωμένοι δεν είναι σε θέση να αντέξουν την καύσωνα. Οι αρχές έχουν φροντίσει για ανεμιστήρες, ψυγεία και κλιματιστικά στο νοσοκομεία για να αποτρέψουν τον κίνδυνο θερμοπληξίας για τους ασθενείς και το προσωπικό. 23 ασθενείς πέθαναν στις 15 Ιουνίου, 20 την επόμενη ημέρα και 11 χθες, δήλωσε ο SK Yadav, επικεφαλής ιατρός του Περιφερειακού Νοσοκομείου Ballia.

Όλοι οι νεκροί ήταν ηλικιωμένοι και είχαν κάποια πάθηση. Λόγω της ζέστης, οι ασθένειες αυτές επιδεινώθηκαν και όταν μεταφέρθηκαν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, άφησαν την τελευταία τους πνοή κατά τη διάρκεια της θεραπείας ή των εξετάσεων. 

Επίσης οι συνθήκες καύσωνα θα συνεχιστούν στη Βόρεια Ινδία κατά τη διάρκεια των επόμενων 2 ημερών.