Ο γερμανικός ενεργειακός όμιλος RWE AG (ETR:RWE) ανακοίνωσε ότι συνέδεσε στο δίκτυο της Καλιφόρνιας ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες (BESS) ισχύος 137 MW/548 MWh, τη μεγαλύτερη εγκατάσταση αποθήκευσης που έχει κατασκευάσει ποτέ στις ΗΠΑ. Το BESS, το οποίο μπορεί να εκφορτίσει 137 MW στον ανεξάρτητο διαχειριστή συστήματος της Καλιφόρνιας σε διάστημα τεσσάρων ωρών, αποτελεί μέρος του

συγκροτήματος Fifth Standard solar-plus-storage στην κομητεία Fresno, το οποίο περιλαμβάνει επίσης μια φωτοβολταϊκή (Φ/Β) εγκατάσταση 150 MW που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Αύγουστο.

Η μονάδα Fifth Standard θα αποτελείται από 369.334 φωτοβολταϊκά πάνελ, τα οποία είναι εξοπλισμένα με trackers και έχουν σχεδιαστεί για να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια αρκετή για να τροφοδοτήσουν περισσότερα από 26.000 σπίτια. Η εγκατάσταση, που εκτείνεται σε περίπου 1.600 στρέμματα, αναμένεται να αποφέρει έως και 10 εκατ. δολάρια ΗΠΑ (9,24 εκατ. ευρώ) σε έσοδα εφ' όρου ζωής στις τοπικές φορολογικές αρχές.

"Έργα όπως το Fifth Standard, με το συνακόλουθο σύστημα αποθήκευσης μπαταριών, θα γίνονται όλο και πιο σημαντικά για να βοηθήσουν να διασφαλιστεί ότι, καθώς οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούν μεγαλύτερο μέρος του ενεργειακού μείγματος, η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν χρειάζεται περισσότερο", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της RWE Clean Energy, Mark Noyes.