Η Νέα Σκωτία δημοσίευσε έναν νέο οδικό χάρτη για την υπεράκτια αιολική ενέργεια, ο οποίος περιγράφει το όραμα της καναδικής πολιτείας για την υπεράκτια αιολική βιομηχανία και περιγράφει τη ρυθμιστική πορεία των επιχειρήσεων για επενδύσεις σε έργα. Το περασμένο φθινόπωρο, ο πρωθυπουργός Τιμ Χιούστον ανακοίνωσε ότι στόχος είναι να προσφερθούν μισθώσεις βυθού για υπεράκτια αιολική ενέργεια

ισχύος 5 GW έως το 2030, με μια πρώτη πρόσκληση υποβολής προσφορών έως το 2025.

Ο χάρτης για την υπεράκτια αιολική ενέργεια της Νέας Σκωτίας εκδίδεται σε τρία στάδια.
Η πρώτη ενότητα εξηγεί την προσέγγιση της Νέας Σκωτίας όσον αφορά την επιλογή της τοποθεσίας, τις άδειες θαλάσσιου πυθμένα και τους μηχανισμούς στήριξης.

Παρέχει επίσης επιλογές για τα ενδιαφερόμενα μέρη να μοιραστούν τις συνεισφορές τους για τις μελλοντικές ενότητες.

Η δεύτερη ενότητα θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2024 και θα επικεντρωθεί στην αλυσίδα εφοδιασμού, τις υποδομές και τις καθαρές ευκαιρίες ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς.

Η συμμετοχή στην υπεράκτια αιολική ενέργεια βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και η τρίτη ενότητα, που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2024, θα επικεντρωθεί στα σχόλια των Mi'kmaq και των ιθαγενών από άλλες κοινότητες, την αλιευτική βιομηχανία, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τις κοινοτικές ομάδες, τους εργαζόμενους, την ερευνητική κοινότητα, τους χρήστες των ωκεανών και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη.