Η Αρχή Ηλεκτρισμού και Ύδρευσης του Ντουμπάι (DEWA) εγκαινίασε την πέμπτη φάση του ηλιακού πάρκου Mohammed bin Rashid Al Maktoum, προσθέτοντας επιπλέον 900MW ισχύος στο μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στον κόσμο. Η DEWA και οι κοινοπρακτικοί εταίροι της ACWA Power και Gulf Investment Corporation, οι οποίοι κατέχουν το 60% και το 40% του έργου

αντίστοιχα, ολοκλήρωσαν την κατασκευή της πρώτης φάσης της εγκατάστασης το 2013. Με τον τρόπο αυτό προστέθηκαν 13MW ηλιακής ισχύος στο έργο, το οποίο βρίσκεται περίπου 50km νότια της πόλης του Ντουμπάι.

Η τελευταία φάση κατασκευής ανέβασε τη συνολική δυναμικότητα του πάρκου στα 2,8 GW, συγκρίσιμη με τη δυναμικότητα του ηλιακού πάρκου Golmud στην Κίνα, του μεγαλύτερου ηλιακού πάρκου με βάση τη δυναμικότητα.

Οι προγραμματιστές σχεδιάζουν να προσθέσουν στη δυναμικότητα του ηλιακού πάρκου Mohammed bin Rashid Al Maktoum τα επόμενα χρόνια, με μια έκτη φάση κατασκευής που προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί έως το 2030. Αυτό θα προσθέσει επιπλέον 1,8GW ισχύος στο έργο μέχρι το τέλος της δεκαετίας και θα δει τη συνολική επένδυση στο έργο να φτάνει το ιλιγγιώδες ποσό των 13,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ (50 δισεκατομμύρια δρχ.), καθώς τα ΗΑΕ επιδιώκουν την απεξάρτηση από τον άνθρακα στο ενεργειακό τους μείγμα.