Η Ευρώπη θα ξεπεράσει τον στόχο της για την κατασκευή φωτοβολταϊκών 30GW έως το 2025, εάν τηρηθούν οι κατάλληλες συνθήκες βιομηχανίας και πολιτικής, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Βιομηχανίας Φωτοβολταϊκών (ESIA). Η πρόβλεψη αυτή προέρχεται από τα στοιχεία που συνέλεξε η ESIA από τα μέλη της μετά το συνέδριο Intersolar Europe στο Μόναχο

την περασμένη εβδομάδα, τα οποία έδειξαν περισσότερα από 20 έργα κατασκευής φωτοβολταϊκών που πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία σε όλο το φάσμα της παραγωγής πολυπυριτίου, πλινθωμάτων, πλακών, κυψελών και μονάδων.

Η έκθεση τόνισε τη σημασία της πολιτικής στήριξης για την επίτευξη του στόχου του 2025 και την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών αλυσίδων εφοδιασμού έναντι των διεθνών σε ένα τοπίο όπου κυριαρχούν η Κίνα και η Νοτιοανατολική Ασία.

Τα μέλη της ESIA CARBON και Enel Group έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει σχέδια εγκαταστάσεων παραγωγής μονάδων στη Γαλλία και την Ιταλία αντίστοιχα. Σύμφωνα με τον χάρτη παραγωγής φωτοβολταϊκών της SolarPower Europe, η Ευρώπη διαθέτει σήμερα 9,4 4GW παραγωγικής ικανότητας μονάδων, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων αποτελεί μικρή παραγωγή κλίμακας MW.