Η κινεζική εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών Envision Energy εξασφάλισε συμφωνία για την προμήθεια αιολικών έργων 1GW στο Ουζμπεκιστάν. Η ACWA Power ηγείται της ανάπτυξης των έργων Bash & Dzhankeldy, με χρηματοδότηση που προσφέρεται από διεθνή αναπτυξιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, στα οποία περιλαμβάνονται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), η DEG, η Proparco, το Ταμείο του ΟΠΕΚ και η Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης (ADB).

Οι ανεμογεννήτριες EN171-6.5 της Envision Energy αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των λειτουργικών και χρηματοδοτικών πλαισίων αυτών των έργων.

Τα αιολικά έργα Bash & Djankeldy θα συμβάλουν τα μέγιστα στον στόχο του Ουζμπεκιστάν για την εγκατάσταση 5 GW αιολικής ενέργειας έως το 2030.

Ο John Lee, Διευθύνων Σύμβουλος της Envision Energy Asia and Africa, δήλωσε: "Η Envision Energy Asia and Africa είναι η πρώτη εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση των αιολικών πάρκων: "Ως αποκλειστικός συνεργάτης του net zero, προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων και λύσεων συστημάτων.

"Είμαστε υπερήφανοι που προωθούμε την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Ουζμπεκιστάν και πέραν αυτού, προωθώντας την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας