Η εταιρεία λύσεων δικτύου Alcemi έλαβε άδεια σχεδιασμού για την ανάπτυξη "μιας από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας στην Ευρώπη". Η εγκατάσταση αποθήκευσης ενέργειας 2 ωρών 500MW/1.000MWh θα μπορούσε να ξεκινήσει την κατασκευή της τους επόμενους μήνες, με την επιφύλαξη της τελικής επενδυτικής απόφασης. Το έργο θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με την εταιρεία επενδύσεων

σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) μέσω των Flagship Funds της και σχεδιάζεται να βρίσκεται στο Coalburn της Σκωτίας, ακριβώς νοτιοανατολικά της Γλασκώβης.

Η Alcemi επέλεξε τη θέση του έργου για να υποστηρίξει το εθνικό σύστημα μεταφοράς περιορίζοντας τον αντίκτυπο των περιορισμών του δικτύου. Σύμφωνα με τον όμιλο, το έργο "έχει υποβληθεί σε εκτεταμένες εκτιμήσεις περιβαλλοντικών επιπτώσεων για να διασφαλιστεί ότι πληροί τα υψηλότερα πρότυπα βιωσιμότητας και ασφάλειας". Η τοποθεσία αναμένεται επίσης να επωφεληθεί από μέτρα εξωραϊσμού για τον περιορισμό του οπτικού αντίκτυπου του χώρου του έργου.

Η Solar Power Portal ανέφερε ότι Alcemi και CIP είχαν συνεργαστεί για την ανάπτυξη, την κατασκευή και τη λειτουργία ενός χαρτοφυλακίου 4GW περιουσιακών στοιχείων αποθήκευσης ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάρτιο του 2022. Αυτή η τοποθεσία αποθήκευσης ενέργειας 500MW αποτελεί την καρποφορία αυτής της συνεργασίας και θα συμβάλει σε αυτό το αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο.