Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ένα πρόγραμμα ύψους 1,1 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση της Ουγγαρίας για τη στήριξη έργων αποθήκευσης ενέργειας μεγάλης κλίμακας. Τα έργα θα βοηθήσουν την Ουγγαρία να μεταβεί σε ένα ενεργειακό σύστημα καθαρού μηδενός και το πρόγραμμα εγκρίθηκε στο πλαίσιο του Προσωρινού Πλαισίου της ΕΕ για την Κρίση και τη Μετάβαση,

το οποίο εγκρίθηκε τον Μάρτιο για τη στήριξη τομέων που έχουν καθοριστική σημασία για την επιτάχυνση της μετάβασης και τη μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα.

Η Ουγγαρία στοχεύει να υποστηρίξει την εγκατάσταση τουλάχιστον 800MW/1.600MWh νέων έργων αποθήκευσης ενέργειας μέσω του καθεστώτος. Τα έργα αυτά θα βοηθήσουν στην ενσωμάτωση νέων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας. 

Τα χρήματα είναι διαθέσιμα για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ενεργειακό τομέα της Ουγγαρίας, εκτός από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, και θα είναι επίσης διαθέσιμα για έργα εκτός των συνόρων της, τα οποία μπορούν να παρέχουν την ενέργεια μέσω διασυνοριακής ικανότητας μεταφοράς. Όλες οι τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας είναι επιλέξιμες, αν και η τεχνολογία ιόντων λιθίου παραμένει η τεχνολογία επιλογής για τη συντριπτική πλειονότητα των έργων μεγάλης κλίμακας σήμερα.