Η RWE σχεδιάζει να επενδύσει πάνω από 50 δισ. ευρώ στην ενεργειακή μετάβαση έως το 2050, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για επενδύσεις και ανάπτυξη Growing Green. Βασική δραστηριότητα θα είναι η επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι τεχνολογίες αποθήκευσης μπαταριών, οι εφεδρικές ικανότητες χωρίς άνθρακα, καθώς και η ενίσχυση της οικονομίας του υδρογόνου.

 

Το νέο πλαίσιο πράσινης χρηματοδότησης θέτει τα θεμέλια για να μπορέσει η RWE να εκδώσει πράσινα ομόλογα και να χρησιμοποιήσει άλλα πράσινα χρηματοδοτικά μέσα (όπως πράσινα δάνεια).

Η RWE δήλωσε ότι το πλαίσιο αντικατοπτρίζει τους φιλόδοξους στόχους της επενδυτικής και αναπτυξιακής στρατηγικής Growing Green που παρουσιάστηκε το 2021.

Το επίκεντρο των έργων που είναι επιλέξιμα για πράσινη χρηματοδότηση επεκτείνεται ώστε να περιλαμβάνει έργα αποθήκευσης μπαταριών και πράσινου υδρογόνου, εκτός από τα αιολικά και ηλιακά έργα, που ήδη περιλαμβάνονταν στο προηγούμενο πλαίσιο πράσινων ομολόγων.

Επιπλέον, το Πλαίσιο είναι σύμφωνο με τις Αρχές Πράσινων Ομολόγων της ICMA του 2021 (με το επικαιροποιημένο Παράρτημα 1 του Ιουνίου 2022), καθώς και με τις Αρχές Πράσινων Δανείων του 2023 και ακολουθεί κατά το δυνατόν τις συστάσεις του τελευταίου προτεινόμενου προτύπου πράσινων ομολόγων της ΕΕ, δήλωσε η RWE.

Επιπλέον, το Πράσινο Πλαίσιο Χρηματοδότησης είναι πλήρως συμβατό με τα κριτήρια της Ταξινόμησης της ΕΕ για τις βιώσιμες οικονομικές δραστηριότητες, πρόσθεσε.