Η θυγατρική εταιρεία της Southern Co., Georgia Power Co., καθυστέρησε περαιτέρω την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας μιας από τις δύο νέες μονάδες του πυρηνικού σταθμού Alvin W. Vogtle, σύμφωνα με την κατάθεση της 16ης Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια της εκκίνησης και των προλειτουργικών δοκιμών της μονάδας 3 του Vogtle, η Southern Nuclear Operating Co. Inc. ανακάλυψε

μια υποβαθμισμένη στεγανοποίηση υδρογόνου στην κύρια γεννήτρια, την οποία τώρα αποκαθιστά. Ως αποτέλεσμα της απαραίτητης αποκατάστασης και των υπόλοιπων προλειτουργικών δοκιμών, η Georgia Power δήλωσε ότι η ημερομηνία θέσης σε λειτουργία της μονάδας 3 θα καθυστερήσει από τον Ιούνιο στον Ιούλιο.

Οι δοκιμές ανύψωσης ισχύος της μονάδας 3 έχουν ολοκληρωθεί κατά 95% περίπου, ανέφερε η Georgia Power σε οικονομική κατάθεση της 16ης Ιουνίου. Η μονάδα 3 λειτούργησε όπως είχε σχεδιαστεί κατά τη διάρκεια των προλειτουργικών δοκιμών και της ακολουθίας εκκίνησης, αλλά το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα εξαρτάται κυρίως από τη συνέχιση της εξέλιξης αυτών των δοκιμών και της εκκίνησης, ανέφερε η εταιρεία κοινής ωφέλειας στην κατάθεση.

Η Georgia Power σημείωσε ότι ορισμένα από τα συστήματα, τις δομές και τα εξαρτήματα της μονάδας βασίζονται σε νέα τεχνολογία, οπότε οι δοκιμές θα μπορούσαν να αποκαλύψουν περισσότερα ζητήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω καθυστερήσεις ή αυξήσεις του κόστους.

Η Georgia Power δεν διευκρίνισε πώς θα επηρεάσει οικονομικά την εταιρεία η καθυστέρηση της ημερομηνίας θέσης σε λειτουργία για τον Ιούλιο.