Η εξορυκτική δραστηριότητα στα πεδία πετρελαίου των ΗΠΑ επιβραδύνθηκε περαιτέρω αυτό το τρίμηνο, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα των στελεχών ενέργειας της Federal Reserve Bank of Dallas, καθώς σημειώθηκε πτώση στην παραγωγή πετρελαίου και στους δείκτες παραγωγής φυσικού αερίου. Ειδικότερα, όπως 

μεταδίδει το Reuters, ο δείκτης συνολικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, που αποτελείται από ένα ευρύ μέτρο συνθηκών, έπεσε στο μηδέν το δεύτερο τρίμηνο από 2,1 το προηγούμενο τρίμηνο, όπως έδειξε η έρευνα στελεχών του τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Τέξας, τη Λουιζιάνα και το Νέο Μεξικό που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

Τα στελέχη που εμπλέκονται στον κλάδο των αμερικανικών κοιτασμάτων πετρελαίου που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση αυτό το τρίμηνο αναμένουν ότι οι τιμές του αργού πετρελαίου και του φυσικού αερίου θα συνεχίσουν να αυξάνονται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Οι αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου παίζουν ρόλο στον πληθωρισμό, τον οποίο η Fed προσπαθεί να μειώσει αυξάνοντας τα επιτόκια. Επίσης, μια δημοσκόπηση ανάμεσα σε στελέχη ενέργειας σε 152 εταιρείες διαπίστωσε ότι αναμένουν οι τιμές του αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ να φτάσουν μέχρι το τέλος του έτους περίπου τα 77 δολάρια το βαρέλι και το φυσικό αέριο στα 2,97 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (mmBtu).

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου των ΗΠΑ διαπραγματεύονταν στα 70,50 δολάρια το βαρέλι και το φυσικό αέριο στα 2,55 δολάρια ανά mmBtu την Πέμπτη. «Οι τιμές του πετρελαίου φαίνεται να διαπραγματεύονται σαν ένα χρηματοπιστωτικό μέσο υπό τον φόβο της εκκρεμούς ύφεσης αντί να δίνουμε προσοχή στα θεμελιώδη μεγέθη της προσφοράς και της ζήτησης, τα οποία δείχνουν ότι κατευθύνονται αρκετά δυνατά», δήλωσε ένα ανώνυμο στέλεχος το οποίο αναφέρεται στην έρευνα.

Οι εταιρείες ανέφεραν αύξηση του κόστους για 10ο συνεχόμενο τρίμηνο, αλλά ο ρυθμός αύξησης επιβραδύνθηκε. Στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών πετρελαιοειδών, ο δείκτης κόστους εισροών μειώθηκε στο 41,2 από 61,6 το προηγούμενο τρίμηνο. Ο δείκτης για το κόστος ερευνών και ανάπτυξης των εταιρειών εξόρυξης μειώθηκε στο 14,9 από 46,8. «Τα περιθώρια έχουν συμπιεστεί σε σημείο που είναι δύσκολο να δεσμευτείς για νέα έργα», δήλωσε ένα στέλεχος του κλάδου στο πλαίσιο της έρευνας. «Δεν υπάρχει αισιοδοξία ως προς το τι πρόκειται να συμβεί λόγω των αβέβαιων οικονομικών προβλέψεων», πρόσθεσε το στέλεχος.