Η Eneco και η Equinor συνεργάζονται για να συμμετάσχουν στους επερχόμενους διαγωνισμούς των 4 GW IJmuiden Ver Alpha και Beta για τη ζώνη υπεράκτιων αιολικών πάρκων. Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θέλουν να συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων απαλλαγής των Κάτω Χωρών από τον άνθρακα, ενσωματώνοντας την υπεράκτια αιολική ενέργεια στο ολλανδικό ενεργειακό σύστημα

διασφαλίζοντας παράλληλα τη βιοποικιλότητα και τη συνύπαρξη με τη θαλάσσια και την υπέργεια ζωή.

Οι Κάτω Χώρες στοχεύουν να έχουν 21 GW λειτουργούσας υπεράκτιας αιολικής ισχύος έως το 2030, που αντιστοιχεί σε περίπου 75% της τρέχουσας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας. Από αυτά, τα 10,7 GW θα προέρχονται από τις πρόσφατα εντοπισμένες ζώνες που η κυβέρνηση προσδιόρισε πέρυσι.

Ενώ το επίκεντρο της τρέχουσας συνεργασίας μεταξύ της Equinor και της Eneco είναι οι διαγωνισμοί αιολικής ενέργειας IJmuiden Ver, τα δύο μέρη συμφώνησαν να διερευνήσουν περαιτέρω ευκαιρίες συνεργασίας στη βορειοδυτική Ευρώπη, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Η ζώνη αιολικού πάρκου IJmuiden Ver έχει χωριστεί σε τρεις περιοχές: Alpha (πρώην I-II), Beta (III-IV) και Gamma (V και VI).