Η Aramco και η TotalEnergies ανέθεσαν το Σάββατο, τις συμβάσεις μελέτης, προμήθειας και κατασκευής (EPC) για το συγκρότημα "Amiral" αξίας 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μια μελλοντική επέκταση πετροχημικών εγκαταστάσεων παγκόσμιας κλίμακας στο διυλιστήριο SATORP στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας. Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε 

στο Νταχράν, παρουσία του Amin H. Nasser, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Aramco, και του Patrick Pouyanné, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της TotalEnergies. Η ανάθεση των συμβάσεων EPC για τις κύριες μονάδες επεξεργασίας και τις συναφείς υπηρεσίες κοινής ωφέλειας σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών κατασκευής του κοινού αυτού έργου, μετά την τελική επενδυτική απόφαση τον Δεκέμβριο του 2022. Ενσωματωμένο με το υφιστάμενο διυλιστήριο της SATORP στο Jubail, το νέο πετροχημικό συγκρότημα θα στεγάσει το μεγαλύτερο σταθμό ατμοπυρόλυσης μικτού φορτίου στον Κόλπο, με ικανότητα παραγωγής 1,65 εκατομμυρίων τόνων αιθυλενίου και άλλων βιομηχανικών αερίων ετησίως.

Η επέκταση αυτή αναμένεται να προσελκύσει περισσότερες από 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετες επενδύσεις σε διάφορους βιομηχανικούς τομείς (ίνες άνθρακα, λιπαντικά, υγρά γεωτρήσεων, απορρυπαντικά, πρόσθετα τροφίμων, εξαρτήματα αυτοκινήτων και ελαστικά) και να δημιουργήσει περίπου 7.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας στη χώρα.