Η Αυστραλία ανακοίνωσε μια πρωτοβουλία για τη χρηματοδότηση της υιοθέτησης φωτοβολταϊκών σε στέγες εντός των συνόρων της, η οποία θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στο ενεργειακό μείγμα της πρωτεύουσας της χώρας, Καμπέρα. Η πρωτοβουλία είναι ένα πρόγραμμα ύψους 3,6 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας (2,4 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ) που θα παρέχει φορολογικές εκπτώσεις σε ιδιώτες

που αγοράζουν και εγκαθιστούν ηλιακούς συλλέκτες στις στέγες τους, καθώς και "δάνεια με ευνοϊκούς όρους" για εταιρείες-φορείς, όπως ενώσεις στεγαστικών επιχειρήσεων ή άλλες ομάδες ατόμων που κατέχουν ή διαχειρίζονται ακίνητα.

Τα δάνεια αυτά βασίζονται σε άλλα μέρη της νομοθεσίας που αποσκοπούν στη βελτίωση της πρόσβασης των πολιτών της ACT σε βιώσιμη ενέργεια - συγκεκριμένα στα σχέδια Solar Banks και στο Sustainable Household Scheme - και οι εταιρείες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε 50.000 δολάρια Α$ από κάθε σχέδιο.

Το έργο Solar Banks είναι ένα έργο 100 εκατομμυρίων δολαρίων Α$ που υλοποιείται από το Εργατικό Κόμμα και θα κατασκευάσει 85 ηλιακές τράπεζες σε όλη τη χώρα για την καλύτερη βελτίωση της πρόσβασης των Αυστραλών στην ηλιακή ενέργεια, ενώ το Sustainable Household Scheme είναι μια επένδυση 150 εκατομμυρίων δολαρίων Α$ σε εγχώριες ενεργειακές υποδομές, με τους πολίτες στο ACT να μπορούν να δανειστούν έως και 15.000 δολάρια Α$ για την κατασκευή εγκαταστάσεων ενέργειας, όπως μπαταρίες και ηλιακούς συλλέκτες.