Η κατασκευάστρια εταιρεία China Three Gorges (CTG) και η κατασκευάστρια εταιρεία ανεμογεννητριών Goldwind ανακοίνωσαν ότι η μεγαλύτερη ανεμογεννήτρια στον κόσμο βρίσκεται πλέον στα ανοικτά της επαρχίας Fujian της Κίνας. Ήταν μόλις πριν από τρεις ημέρες που η πλατφόρμα εγκατάστασης μετακινούνταν στη θέση της για την ανέγερση της γιγαντιαίας τουρμπίνας.

Τώρα θα υποβληθεί σε θέση, σε λειτουργία και σε δοκιμές προτού συνδεθεί στο δίκτυο.

Η Goldwind και η China Three Gorges έδωσαν στη δημοσιότητα μερικές φωτογραφίες από τη διαδικασία εγκατάστασης και το τελικό αποτέλεσμα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την τουρμπίνα των 16 MW παρακάτω.

Η ανεμογεννήτρια των 16 MW αποτελεί μέρος της δεύτερης φάσης του αιολικού πάρκου Zhangpu Liuao της China Three Gorges Corporation (CTG). Η CTG εξέδωσε σήμερα το πρωί ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι η πλατφόρμα εγκατάστασης αιολικής ενέργειας, "Baihetan", μετακινείται στη θέση της για την εγκατάσταση της ανεμογεννήτριας.

Το έργο ύψους 885 εκατ., δολαρίων βρίσκεται νοτιοανατολικά της χερσονήσου Liuao στην επαρχία Fujian της Κίνας.

Πρόκειται για το πρώτο αιολικό πάρκο που θα εγκαταστήσει την ανεμογεννήτρια των 16 MW που ανέπτυξε η CTG με την Goldwind Technology. Έχει διάμετρο ρότορα 252 μέτρων (827 πόδια). Έχει επίσης μια επιφάνεια σάρωσης περίπου 50.000 τετραγωνικών μέτρων (538.195 τετραγωνικά πόδια) - αυτό είναι το ισοδύναμο επτά τυπικών γηπέδων ποδοσφαίρου. Η πλήμνη της ανεμογεννήτριας έχει ύψος 146 μέτρα (479 πόδια) - δηλαδή όσο ένα 50όροφο κτίριο.

Μια τουρμπίνα 16 MW είναι ικανή να παράγει 34,2 kWh ηλεκτρικής ενέργειας ανά περιστροφή και μπορεί να παράγει περισσότερες από 66 GWh καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, σύμφωνα με την CTG.