Shell: Αποχωρεί ο Επικεφαλής του Τομέα ΑΠΕ Καθώς η Εταιρεία Επικεντρώνεται σε Πετρέλαιο-Φ. Αέριο

Shell: Αποχωρεί ο Επικεφαλής του Τομέα ΑΠΕ Καθώς η Εταιρεία Επικεντρώνεται σε Πετρέλαιο-Φ. Αέριο
energia.gr
Παρ, 30 Ιουνίου 2023 - 18:45

Ο επικεφαλής του τομέα ΑΠΕ της Shell, Thomas Brostrom, αποχωρεί από την εταιρεία, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του πετρελαϊκού κολοσσού την Παρασκευή, λίγες εβδομάδες αφότου ο CEO Wael Sawan περιέκοψε τα σχέδιά της για την ενεργειακή μετάβαση

Ο Brostrom εντάχθηκε στη Shell προερχόμενος από την Orsted, τον “γίγαντα” του τομέα των υπεράκτιων αιολικών, τον Αύγουστο του 2021 ώστε να ηγηθεί του τομέα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της Shell, καθώς η εταιρεία σχεδίαζε να αναπτύξει γρήγορα τις αιολικές και ηλιακές δραστηριότητες της ως μέρος μιας στρατηγικής για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου υπό τον προηγούμενο CEO Ben van Beurden.

Ο Brostrom έγινε γρήγορα επικεφαλής του τομέα ΑΠΕ της βρετανικής πολυεθνικής τον Φεβρουάριο του 2022, αφού η Elisabeth Brinton παραιτήθηκε μετά από λιγότερο από δύο χρόνια από την ανάδειξή της στη συγκεκριμένη θέση. Ο διευθύνων σύμβουλος της πετρελαϊκής, Sawan, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε στις 14 Ιουνίου την επιστροφή της εταριείας στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ παράλληλα περιόρισε τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μετά την πίεση των επενδυτών να επικεντρωθούν στις πιο κερδοφόρες δραστηριότητες.

Ο Sawan, εισήγαγε, επίσης μια νέα δομή στην ανώτατη ηγεσία της εταιρείας που εξάλειψε τον ρόλο του Brostrom και κατένειμε τις αρμοδιότητές του σε δύο τομείς. "Ο Thomas Brostrøm επέλεξε να αποχωρήσει από τη Shell για να αναζητήσει μια εξωτερική ευκαιρία", όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Θα τον διαδεχθεί ο Greg Joiner, επί του παρόντος αντιπρόεδρος της Shell Energy Australia, ως επικεφαλής της Shell Energy Europe και Emerging Markets Power. Ο Ajay Shah θα ηγηθεί της παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ασία, ενώ ο Mike Parker θα είναι επικεφαλής του τομέα των υπεράκτιων αιολικών.