Η Skyborn Renewables απέκτησε αποκλειστικά δικαιώματα από την κρατική Metsähallitus για ένα φινλανδικό υπεράκτιο αιολικό έργο. Οι δύο εταιρείες σύναψαν συμφωνία κράτησης, με την οποία η Metsähallitus παραχώρησε στη Skyborn πενταετή αποκλειστικά δικαιώματα για την ανάπτυξη του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Pooki. Οι εργασίες ανάπτυξης έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν ήδη από τον Αύγουστο του 2023.

"Είναι τιμή μας που εξασφαλίσαμε αυτή την αποκλειστική πενταετή συμφωνία κράτησης για την ανάπτυξη του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Pooki.

"Είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τη Skyborn και ενισχύει την εμπιστοσύνη μας στις δυνατότητες της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη Φινλανδία. Δουλεύοντας μαζί με την Metsähallitus, είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στη μετάβαση της Φινλανδίας προς ένα ανανεώσιμο μέλλον", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Skyborn, Thomas Karst.

Ο Tuomas Hallenberg, διευθυντής ανάπτυξης ακινήτων της Metsähallitus, πρόσθεσε: "Η Φινλανδία έχει δεσμευτεί να επεκτείνει την ικανότητα παραγωγής ενέργειας χωρίς εκπομπές ρύπων μέσω της ταχείας ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών συστημάτων.

"Καλωσορίζουμε την Skyborn Renewables να συμβάλει σε αυτή την ανάπτυξη και να ενισχύσει την παραγωγή ενέργειας χωρίς ορυκτά στη χώρα".

Η τοποθεσία Pooki, στην περιοχή του πρώην έργου Suurhiekka, βρίσκεται στον κόλπο Bothnian στο φινλανδικό έδαφος 25 χιλιόμετρα από την ακτή, σε μέσο βάθος νερού 20 μέτρων.