Ένα αιολικό πάρκο που σχεδιάζεται να λειτουργήσει στα ανοικτά των ακτών της Μασαχουσέτης, το οποίο θα μπορούσε να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες 850.000 κατοικιών, βρίσκεται υπό περιβαλλοντική εξέταση, ανακοίνωσε την Πέμπτη η αμερικανική κυβέρνηση. Το Γραφείο Διαχείρισης Ωκεάνιας Ενέργειας ανακοίνωσε ότι η διαδικασία επανεξέτασης βρίσκεται σε εξέλιξη για την εγκατάσταση ισχύος 2,4 γιγαβάτ που προτείνεται από την Beacon Wind.

 

"Το BOEM προωθεί τους φιλόδοξους ενεργειακούς στόχους της κυβέρνησης, ενώ παραμένει επιμελής στις προσπάθειές μας να αποφύγουμε, να ελαχιστοποιήσουμε και να μετριάσουμε τις επιπτώσεις στους χρήστες των ωκεανών και στο θαλάσσιο περιβάλλον", δήλωσε η διευθύντρια του BOEM Ελίζαμπεθ Κλάιν.

Το Υπουργείο Ενέργειας δημοσίευσε τον Μάρτιο ένα σχέδιο για την επίτευξη του στόχου του Προέδρου Biden για την ανάπτυξη 30 γιγαβάτ υπεράκτιας ενέργειας έως το 2030, η οποία θα τροφοδοτούσε 10 εκατομμύρια σπίτια.

Το σχέδιο θα δημιουργήσει 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε ιδιωτικές επενδύσεις και θα υποστηρίξει 77.000 θέσεις εργασίας, δήλωσε το Υπουργείο Ενέργειας. Θα μπορούσε να μειώσει το κόστος της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας από 73 δολάρια ανά μεγαβατώρα σε 51 δολάρια ανά μεγαβατώρα μέχρι το 2030.

Η Beacon Wind προτείνει δύο τοποθεσίες που βρίσκονται περίπου 17 μίλια νότια του Nantucket. Συνδυαστικά, τα 2,4 GW ενέργειας θα μπορούσαν να είναι αρκετά για να καλύψουν τις ετήσιες ανάγκες περίπου 850.000 κατοικιών.