Η Solar Energy Corporation of India (SECI) ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αγοράσει καθαρή ενέργεια αξίας 500MW από έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που συνδέονται με το δίκτυο σε συμβάσεις αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) διάρκειας 25 ετών. Η SECI, η οποία ανήκει στην ινδική κυβέρνηση, δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα αίτημα επιλογής (RfS) που αναζητούσε έργα αξίας 500MW

συνδεδεμένα με το διακρατικό σύστημα μεταφοράς (ISTS), η παραγόμενη ενέργεια από τα οποία θα αγοραστεί από την Punjab State Power Corporation Limited (PSPCL).

Τα έργα προσφέρονται με βάση την κατασκευή, τη λειτουργία και την εκμετάλλευση, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση παραχωρεί σε έναν ιδιώτη εργολάβο τη χρηματοδότηση, το σχεδιασμό, την ιδιοκτησία και την ανάληψη της ευθύνης για ένα έργο στο πλαίσιο κυβερνητικής σύμβασης.

Η ινδική αγορά ηλιακής ενέργειας έχει περάσει από αυξανόμενους πόνους τον τελευταίο καιρό- η προμήθεια μονάδων αποδεικνύεται δύσκολη, καθώς οι προστατευτικοί δασμοί εισαγωγής της χώρας στα κινεζικά φωτοβολταϊκά προϊόντα έχουν εμποδίσει την πρόοδο, ενώ η εγχώρια κατασκευαστική βάση αγωνίζεται να συμβαδίσει. Μεγάλο μέρος των φωτοβολταϊκών της χώρας συγκεντρώνεται στην πολιτεία του Ρατζαστάν, ενώ το Παντζάμπ - η καθορισμένη πολιτεία για τα εν λόγω έργα - έχει μία από τις μικρότερες αγορές φωτοβολταϊκών στη χώρα.