Η Goldbeck Solar Group, με έδρα τη Γερμανία, ανακοίνωσε μια δανειακή σύμβαση HoldCo ύψους 44 εκατ. ευρώ με τον Γαλλική διαχειρίστρια κεφαλαίων RGreen Invest. Τα κεφάλαια, τα οποία παρέχονται από το βραχυπρόθεσμο ταμείο ανώτερων δανείων της RGreen Invest, Infrabridge III, θα χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη της κατασκευής τεσσάρων επίγειων φωτοβολταϊκών έργων.

 

Οι εγκαταστάσεις αυτές βρίσκονται σε στρατηγική θέση στον Καναδά και τη Χιλή, με συνδυασμένη δυναμικότητα 69MWp και 24MWp αντίστοιχα.

Τα καναδικά έργα, που βρίσκονται στην Αλμπέρτα, διαθέτουν δυναμικότητα 61MWp και 8MWp αντίστοιχα και αποτελούν μέρος της κοινοπραξίας μεταξύ της Goldbeck Solar και της Pathfinder Clean Energy.
Τα έργα στη Χιλή, που βρίσκονται στην επαρχία Bío-Bío, έχουν δυναμικότητα 12MWp το καθένα.

Οι τοποθεσίες στη Χιλή αναμένεται να επωφεληθούν από το πρόγραμμα Pequeños Medios de Generación Distribuida (PMGD), ενώ τα καναδικά έργα θα λειτουργήσουν αρχικά σε πλήρως εμπορική βάση, επιτρέποντας στην Goldbeck Solar να επωφεληθεί από τη δυναμική της αγοράς.

Η επικεφαλής της Goldbeck Solar για τα οικονομικά και τις επενδύσεις Olga Kovalchuk δήλωσε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την RGreen Invest, έναν εξέχοντα παίκτη στον τομέα της χρηματοδότησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

"Η συνεργασία αυτή ενισχύει τη δέσμευσή μας να προωθήσουμε την παγκόσμια μετάβαση σε βιώσιμα ενεργειακά συστήματα και θα επιταχύνει την υλοποίηση των πρώτων ηλιακών έργων μας στον Καναδά και τη Χιλή".

Η επικεφαλής επενδύσεων χρέους της RGreen Invest Mathilde Ketoff πρόσθεσε: "Η επένδυση αυτή υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη μας σε έμπειρους παγκόσμιους παίκτες όπως η Goldbeck Solar για την υλοποίηση καινοτόμων