ΗΠΑ: Θα Υπερτριπλασιαστούν οι Θέσεις Εργασίας για την Κατασκευή Ηλιακών Συστημάτων

ΗΠΑ: Θα Υπερτριπλασιαστούν οι Θέσεις Εργασίας για την Κατασκευή Ηλιακών Συστημάτων
energia.gr
Δευ, 10 Ιουλίου 2023 - 09:16

Οι θέσεις εργασίας για την κατασκευή ηλιακών συστημάτων στις ΗΠΑ θα υπερτριπλασιαστούν τα επόμενα 10 χρόνια, σύμφωνα με την Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (SEIA). Επί του παρόντος, υπάρχουν περίπου 35.000 θέσεις εργασίας στη βιομηχανία κατασκευής ηλιακών συστημάτων. Καθώς οι ΗΠΑ αυξάνουν την παραγωγή και επενδύουν δισεκατομμύρια δολάρια για την επέκταση της εγχώριας παραγωγικής ικανότητας ηλιακής ενέργειας,

θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την επικράτεια των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα ο αριθμός των θέσεων εργασίας στη βιομηχανία κατασκευής ηλιακής ενέργειας να ανέλθει σε τουλάχιστον 120.000 έως το 2033.

Για παράδειγμα στο Ντάλτον της Τζόρτζια, η ετααιρεία Qcells θα προσθέσει 2GW δυναμικότητας συναρμολόγησης ηλιακών μονάδων. Η επένδυση αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ θα υποστηρίξει ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού και θα δημιουργήσει περισσότερες από 2.500 θέσεις εργασίας, αυξάνοντας τη συνολική παραγωγική ικανότητα ηλιακών πάνελ της εταιρείας στη Γεωργία σε 8,4GW έως το 2024.

Εν τω μεταξύ, στο Cartersville της Γεωργίας, η Hanwha Advanced Materials Georgia (HAGA) θα κατασκευάσει μια νέα μονάδα παραγωγής. Το ενθυλακωτικό υλικό - το οποίο χρησιμοποιείται για τη σφράγιση των ηλιακών κυψελών και τη διασφάλιση της διάρκειας ζωής τους - θα προμηθεύεται στη συνέχεια στην QCells για χρήση στην παραγωγή των μονάδων της.

Η εγκατάσταση αυτή αναμένεται να προσθέσει 147 εκατ. δολάρια ΗΠΑ σε ιδιωτικές επενδύσεις και 160 θέσεις εργασίας στον κλάδο.

Ο προμηθευτής PV tracker Nextracker συνεργάστηκε επίσης με την MSS Steel Tubes USA σε ένα νέο εργοστάσιο για την κατασκευή σωλήνων ροπής από χάλυβα χαμηλού άνθρακα για ηλιακά συστήματα παρακολούθησης στο Μέμφις του Τενεσί. Οι σωλήνες ροπής χρησιμοποιούνται για την περιστροφή των φωτοβολταϊκών μονάδων ως μέρος του συστήματος παρακολούθησης για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης και της απορρόφησης του φωτός.

Προσφέροντας 129 θέσεις εργασίας, το εργοστάσιο αυτό μπορεί να δημιουργήσει εκατομμύρια δολάρια σε τοπικές οικονομικές επενδύσεις και να υποστηρίξει έργα στις πολιτείες του Κεντάκι, της Νότιας Καρολίνας, της Βιρτζίνια, του Μισισιπή και της Τζόρτζια.