Η αμερικανική εταιρεία γεωθερμίας, Ormat Technologies υπέγραψε συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) για ένα εργοστάσιο ηλιακής ενέργειας συν αποθήκευση στην Καλιφόρνια, λίγο μετά την ανακοίνωση της έναρξης εμπορικών λειτουργιών σε δύο έργα αυτόνομων μπαταριών. Η εταιρεία ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα, ότι υπέγραψε τη συμφωνία PPA με την San Diego Community Power, έναν από τους μη κερδοσκοπικούς προμηθευτές

ενέργειας της Καλιφόρνιας -έναν από τους Community Choice Aggregator (CCA) της Καλιφόρνιας- για την εγκατάσταση Arrowleaf Solar and Storage Facility.

Η Ormat Technologies είναι γνωστή για την ανάπτυξη, την κατασκευή, την ιδιοκτησία και τη λειτουργία γεωθερμικών σταθμών παραγωγής ενέργειας, καθώς και για εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας από απόβλητα. Άνοιξε ένα τμήμα αποθήκευσης ενέργειας το 2020 μετά την εξαγορά της εταιρείας αποθήκευσης ενέργειας Viridity το 2017 έναντι 35 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ, στοχεύοντας σε αυτό που θεωρούσε ως ευκαιρίες ανάπτυξης στον τομέα και έχει επίσης προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της φωτοβολταϊκές μονάδες.

Μέσω σύμβασης 20 ετών, η Ormat θα προμηθεύει την CCA με ενέργεια που παράγεται από το εργοστάσιο σε αυτό που περιέγραψε ως "προβλέψιμες τιμές" για τους πελάτες του φορέα διαχείρισης φορτίου. Το Arrowleaf θα είναι ένας φωτοβολταϊκός σταθμός 42MW σε συνδυασμό με ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες (BESS) ισχύος 35MW/140MWh και έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει εμπορική λειτουργία το πρώτο εξάμηνο του 2025.