Η είδηση που ανέβηκε στο energia.gr στις 22 Ιουνίου ανέφερε ότι παρατηρείται φέτος σημαντική μείωση του εισερχόμενου τουρισμού από την Σκανδιναβία προς τη χώρα μας σε σύγκριση με πέρυσι, αλλά ακόμη περισσότερο, με το 2019 και το 2018. ΟK! Μπορεί να σκεφτεί κάποιος ότι τα παιδιά ανακάλυψαν νέες παραλίες στο εξωτερικό για να απολαμβάνουν τις διακοπές τους και γι’ αυτό μας γύρισαν την πλάτη. Αμ, δεν είναι όμως έτσι! Όπως εκμυστηρεύεται βαθύς γνώστης της τουριστικής αγοράς στην Νορβηγία, ο οποίος μίλησε με εκπροσώπους φορέων και “τουρ οπερέιτορς”, το γεγονός ότι ψάχνουμε με το κυάλι τουρίστες από την παγωμένη χώρα του ευρωπαϊκού Βορρά στην Ελλάδα, οφείλεται στην νεοπαγή αντίληψη των Νορβηγών πολιτών

ότι πρέπει να περιορίσουν τα ταξίδια με αεροπλάνο για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος επειδή τα αεροπλάνα θεωρούνται τα μεταφορικά μέσα που ρυπαίνουν περισσότερο από όλα τα άλλα την ατμόσφαιρα.

Σας ακούγεται υπερβολικό το επιχείρημα, το γνωρίζω. Θα πρέπει να έχουμε όμως υπόψη ότι οι Νορβηγοί και γενικά οι Σκανδιναβοί είναι πολύ ευαίσθητοι με τα ζητήματα του περιβάλλοντος και έτσι μπορεί να εξηγηθεί πιθανώς ότι προτιμούν πλέον να μείνουν στο σπιτάκι τους παρά να μετακινούνται αεροπορικώς και να το έχουν βάρος στη συνείδησή τους ότι συμβάλλουν στην καταστροφή του πλανήτη.

Διαβάστε όλο το άρθρο στη στήλη Σχόλιο εδώ