Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, οι ανεμογεννήτριες και οι ηλιακοί συλλέκτες στη Δανία παρήγαγαν ποσότητα ρεκόρ ηλεκτρικής ενέργειας, αντιπροσωπεύοντας το 67% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, ανέφερε το Σάββατο η Green Power Denmark με βάση την ανάλυση των δεδομένων της Energinet. Το ρεκόρ παραγωγής αιολικής και ηλιακής ενέργειας, σε συνδυασμό με τη μειωμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας

λόγω ενεργειακής κρίσης, είδε το μερίδιο της πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας να ανεβαίνει από 60% το 2022, σε 67% το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Οι ανεμογεννήτριες και οι ηλιακοί συλλέκτες παρήγαγαν 11,4 TWh το πρώτο εξάμηνο του έτους, σημειώνοντας αύξηση 30% σε σύγκριση με τέσσερα χρόνια πριν.

Ο βιομηχανικός όμιλος δήλωσε ότι ενώ αυτό δείχνει πρόοδο προς τον στόχο της παραγωγής 100% πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, ο ρυθμός ανάπτυξης θα πρέπει να επιταχυνθεί.

"Τα επόμενα χρόνια, πρέπει να συνεχίσουμε τον πράσινο μετασχηματισμό της βιομηχανίας και του τομέα των μεταφορών και να προμηθεύσουμε πράσινη ενέργεια στην υπόλοιπη Ευρώπη προς όφελος του κλίματος, των επιχειρήσεών μας και της δανικής κοινωνίας. Αυτό απαιτεί πολύ περισσότερες ανεμογεννήτριες και ηλιακούς συλλέκτες", δήλωσε ο Thomas Aarestrup Jepsen της Green Power Denmark.