Η γαλλική Akuo Energy άρχισε την κατασκευή της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης 180MWp Santas στην Πορτογαλία. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η κατασκευή άρχισε χθες, μετά την υπογραφή των οικονομικών εγγράφων, και αποτελεί την τελευταία εξέλιξη σε ένα χρονοδιάγραμμα έργου που έχει διαρκέσει αρκετά χρόνια. Η Akuo υπέβαλε για πρώτη φορά προτάσεις στο πορτογαλικό

υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Δράσης τον Ιούλιο του 2019, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης δημοπρασίας ηλιακής ενέργειας, και παρουσίασε το τελικό περίγραμμα του σχεδίου τον Νοέμβριο του 2021.

Η προτεινόμενη κλίμακα και η δυναμικότητα του έργου παρέμειναν σταθερές από τότε που έγιναν δεκτά τα σχέδιά του το 2021 και η Akuo στοχεύει στην κατασκευή 336.448 φωτοβολταϊκών μονάδων στην εγκατάσταση. Η εταιρεία αναμένει να ολοκληρώσει την κατασκευή, και να συνδέσει το έργο με το εθνικό δίκτυο της Πορτογαλίας, το πρώτο τρίμηνο του 2024, και συνεργάζεται με τις εταιρείες Gensun, Siemens Energy και Painhas για την ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών.

"Χάρη στην εκπληκτική ομαδική εργασία με τους εταίρους μας, μπορούμε τώρα να κατασκευάσουμε αυτό το έργο στην υπηρεσία των Πορτογάλων πολιτών: μια αξιόπιστη, πράσινη και φθηνή πηγή ενέργειας που θα συμβάλει όχι μόνο στους ενεργειακούς στόχους της Πορτογαλίας αλλά και στην ενεργειακή της ανεξαρτησία", δήλωσε ο Eric Scotto, πρόεδρος και συνιδρυτής της Akuo.