Οι εταιρείες Eku Energy και Renera Energy υπέγραψαν συμφωνία για την ανάπτυξη έργων αποθήκευσης μπαταριών ισχύος 1GW στην Ιταλία. Η Eku Energy υπέγραψε τη συμφωνία-πλαίσιο με τη Renera στα τέλη Ιουνίου και εξασφάλισε την αποκλειστικότητα για έργα αποθήκευσης μπαταριών ισχύος 1GW στην Ιταλία. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Eku χρηματοδοτεί ήδη έργα με συνδυασμένη ισχύ άνω των 100MW

 

στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου η διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από φωτοβολταϊκά είναι υψηλή.

Η Sandra Grauers Nilsson, διευθύνουσα σύμβουλος της Eku Energy, σχολίασε: "Η Ιταλία αποτελεί βασική αγορά για την Eku Energy, καθώς συνεχίζουμε την παγκόσμια επέκτασή μας, και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Renera Energy για να συμβάλουμε στην κάλυψη της αυξανόμενης ανάγκης της χώρας για αποθήκευση ενέργειας".

Ο Lars Konersmann, Διευθύνων Σύμβουλος της Renera Energy Ιταλίας, σχολίασε: "Η Renera Energy Ιταλίας είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου: "Η αποθήκευση μπαταριών είναι το τέλειο συμπλήρωμα για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Συνδυάζοντάς την με τον αγωγό ηλιακών σταθμών παραγωγής ενέργειας που διαθέτουμε, προχωράμε την Ιταλία ένα σημαντικό βήμα μπροστά στο δρόμο προς μια πλήρως ανανεώσιμη παροχή ενέργειας".

Η Ιταλία προβλέπεται να είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά αποθήκευσης ενέργειας στην Ευρώπη μέχρι το 2030, οπότε μέχρι την ημερομηνία αυτή ο διαχειριστής του συστήματος μεταφοράς (TSO) Terna στοχεύει να έχει μείγμα ανανεώσιμης ενέργειας 65%, δήλωσε η Eku.