Ο τομέας των ΑΠΕ εκτός της υδροηλεκτρικής ενέργειας στην APAC (στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού) αναμένεται να αυξηθεί κατά 10,4% ετησίως σε 3.010 GW το 2032, σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη της εταιρείας ερευνών BMI Research Asia Power Regional Overview. Η επιταχυνόμενη πρόοδος των έργων ηλιακής και αιολικής ενέργειας στην περιοχή λόγω των αυξημένων τιμών των ορυκτών καυσίμων,

μαζί με την οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία COVID-19, θα συμβάλει στην ανάπτυξη. Γεωγραφικά, η Κίνα θα ηγηθεί της ανάπτυξης, καθώς η εγκατεστημένη ηλιακή της ισχύς επεκτάθηκε στα 69,2GW από το τέλος Δεκεμβρίου 2022 έως τον Μάιο 2023 με βάση τα στοιχεία της κινεζικής εθνικής διοίκησης ενέργειας.

Στα επόμενα 10 χρόνια, η δυναμική ανάπτυξης του κινεζικού τομέα των φωτοβολταϊκών θα συνεχιστεί, καθώς η αγορά διαθέτει την ικανότητα κατασκευής και ανάπτυξης ηλιακών εγκαταστάσεων με έναν ισχυρό εγχώριο κατασκευαστικό τομέα και υψηλή ζήτηση.

Η Ινδία γνώρισε επίσης σημαντική ανάπτυξη, καθώς η ισχύς των έργων ηλιακής και αιολικής ενέργειας αυξήθηκε σε 89,3GW στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος έτους από 81,2GW το πρώτο τρίμηνο του 2023.