Οι εταιρείες Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) και Copenhagen Offshore Partners (COP) υπέβαλαν επενδυτική πρόταση στην κυβέρνηση του Μπαγκλαντές για την ανάπτυξη ενός εμπορικού υπεράκτιου αιολικού έργου κοινής ωφέλειας, αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα ανοικτά των ακτών του κόλπου της Βεγγάλης. Μόλις υλοποιηθεί, το έργο, με αρχική δυναμικότητα 500 MW, θα είναι το πρώτο του είδους του

στο Μπαγκλαντές και ενδεχομένως στη Νότια Ασία, επιτρέποντας τη μεταφορά τεχνολογίας που θα επιταχύνει την καμπύλη εκμάθησης για μια εκκολαπτόμενη βιομηχανία και θα μειώσει τα εμπόδια εισόδου για μελλοντικά έργα, δήλωσαν οι εταιρείες.

Τα προκαταρκτικά ευρήματα της μελέτης υποδηλώνουν ότι εκατοντάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να δημιουργηθούν κατά τη φάση της κατασκευής, επιπλέον δεκάδων μόνιμων θέσεων εργασίας κατά την 30ετή φάση λειτουργίας του έργου.

Η CIP και η COP πρότειναν την ένταξη της Summit Power International με έδρα το Μπαγκλαντές στην κοινοπραξία τους.

Στις αρχές Ιουνίου, το Μπαγκλαντές και η Δανία ενέκριναν ένα κοινό σχέδιο δράσης για τα επόμενα πέντε χρόνια στο πλαίσιο της δέσμευσης του 2022 για βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη.

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης στη Ντάκα του Dan Jørgensen, του Δανού Υπουργού Αναπτυξιακής Συνεργασίας και Παγκόσμιας Πολιτικής για το Κλίμα, συμφωνήθηκε η σύναψη εταιρικής σχέσης στον τομέα των πράσινων και καθαρών τεχνολογιών και των επενδύσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.