Μια ομάδα διαμαρτυρόμενων πολιτών από το Σάφολκ έχασε τη δικαστική επανεξέταση της πολεοδομικής άδειας για δύο αιολικά πάρκα της ScottishPower Renewables στην ανατολική ακτή της Αγγλίας. Με απόφαση που εξέδωσε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο, ο δικαστής Holgate απέρριψε την υπόθεση της ομάδας Suffolk Energy Action Solutions (SEAS).

 

Σε διήμερη ακρόαση στο Διοικητικό Δικαστήριο του Λονδίνου τον Μάιο, η SEAS είχε πει στο δικαστήριο ότι οι συμφωνίες μεταξύ του κατασκευαστή και των ιδιοκτητών γης που καλύπτουν τα χερσαία στοιχεία για τα έργα 600MW East Anglia 1 North και 900MW EA2 περιόριζαν τον όγκο των πληροφοριών που παρέχονται στις εκτιμήσεις περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Ισχυρίστηκε ότι οι συμφωνίες με τους επικεφαλής των όρων εμπόδισαν ή αποθάρρυναν τους ενδιαφερόμενους να εκφράσουν τις ανησυχίες τους ή να προβάλουν αντιρρήσεις.

Είπε ότι ο τότε υπουργός BEIS Kwasi Kwarteng θα έπρεπε να είχε διερευνήσει την κατάσταση προτού επιτρέψει τις εντολές έγκρισης ανάπτυξης για τα πάρκα τον Μάρτιο του 2022.

Ωστόσο, στην απόφαση ο δικαστής Holgate δήλωσε ότι δεν υπήρχε καμία βασιμότητα στον ισχυρισμό ότι ο τότε υπουργός "δεν έλαβε υπόψη του τη συνάφεια των ισχυρισμών της SEAS με τη σχεδιαστική αξία του σχεδίου (δηλαδή, αν θα πρέπει να χορηγηθεί άδεια ανάπτυξης)".