Η Cambridge Power εξασφάλισε άδεια σχεδιασμού για ένα έργο συστήματος αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες (BESS) ισχύος 100MW στο Bedfordshire της Αγγλίας. Το έργο, στο Staploe, θα γειτνιάζει με τον υποσταθμό δικτύου Eaton Socon. Πρόκειται για την πρώτη τοποθεσία με άδεια σχεδιασμού που επωφελείται από μια τεχνική λύση σύνδεσης με το δίκτυο που αναπτύχθηκε από την UK Power Networks στο πλαίσιο του προγράμματος περιφερειακής ανάπτυξης (RDP).

 

Τα RDP έχουν σχεδιαστεί για να ξεκλειδώσουν πρόσθετη χωρητικότητα δικτύου και να μειώσουν τους περιορισμούς, προσφέροντας στo σύστημα BESS μια σύνδεση δικτύου με περιορισμούς στη χρήση με βάση τις ώρες αιχμής της ζήτησης και της αιχμής της παραγωγής στο δίκτυο.

Στόχος τους είναι να εισαγάγουν νέους τρόπους εργασίας που βελτιώνουν σημαντικά το συντονισμό και τον έλεγχο των συστημάτων μεταφοράς και διανομής.

Η Cambridge Power θα προχωρήσει τώρα το χρονοδιάγραμμα κατασκευής της και θα τηρήσει την αναθεωρημένη βραχυπρόθεσμη ημερομηνία σύνδεσης του 2024 και θα παραδώσει το πρώτο έργο στο πλαίσιο του RDP.

Η ελπίδα είναι ότι η National Grid θα υιοθετήσει αυτή την επιτυχημένη λύση RDP ως μέρος της διαδικασίας αναδιαμόρφωσης του δικτύου που βρίσκεται σε διαβούλευση, επιτρέποντας τη σύνδεση σημαντικής δυναμικότητας στο δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου πριν από τις τρέχουσες προτεινόμενες καθυστερήσεις.

Η τοποθεσία κοντά στο Eaton Socon θα έχει καθαρό κέρδος βιοποικιλότητας ως μέρος του σχεδίου.