Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, στη Γερμανία εγκαταστάθηκαν 331 χερσαίες ανεμογεννήτριες με σωρευτική ισχύ 1565MW. Η Deutsche WindGuard για λογαριασμό της BWE και της VDMA Power Systems συγκέντρωσε τα δεδομένα. Οι ακαθάριστες προσθήκες κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023 είναι ήδη το 65% των προσθηκών για το 2022 συνολικά.

 

Παρά τις υπάρχουσες προκλήσεις, αναμένεται να επιτευχθεί το ανώτερο εύρος της πρόβλεψης της ένωσης για 2,7GW έως 3,2GW.

Οι ενώσεις είναι θετικές όσον αφορά τα μέτρα που έχει λάβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μέχρι σήμερα και την τρέχουσα δυναμική όσον αφορά την επέκταση και τις εγκρίσεις, αλλά δήλωσαν ότι "απέχουν ακόμη πολύ από το να επαρκούν" για την επίτευξη της πορείας επέκτασης των 10GW ετησίως από το 2025.

Η Bärbel Heidebroek, πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας BWE, δήλωσε: "Η Γερμανία έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη αιολικής ενέργειας: "Η τρέχουσα επέκταση βασίζεται κυρίως στις άδειες των προηγούμενων ετών. Το Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, η Κάτω Σαξονία και η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία ηγούνται της κατάταξης επέκτασης σε υποτονικό επίπεδο και επωφελούνται από την αδυναμία άλλων ομόσπονδων κρατιδίων όσον αφορά την επέκταση.