Η Eco Stor σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες (BESS) ισχύος 300MW/600MWh στη Σαξονία-Άνχαλτ της Γερμανίας, ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην Ευρώπη. Το έργο θα ολοκληρωθεί το 2025, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Georg Gallmetzer στον γερμανικό Τύπο την περασμένη εβδομάδα, και θα απαιτήσει

επένδυση περίπου 250 εκατ. ευρώ (280 εκατ. δολάρια ΗΠΑ). Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο έτος στο εργοτάξιο στο Förderstedt.

Η τοποθεσία επιλέχθηκε χάρη στην παρουσία ενός υφιστάμενου υποσταθμού, ο οποίος θα επιτρέψει την απαιτούμενη μεγάλη σύνδεση με το δίκτυο. Βρίσκεται εντός της περιοχής εξυπηρέτησης του διαχειριστή συστήματος μεταφοράς (TSO) 50 Hertz, ενός από τους τέσσερις μεγάλους TSO της Γερμανίας μαζί με την TransnetBW, την TenneT και την Amprion.

Το έργο θα περιλαμβάνει έξι από τις διαμορφώσεις μπλοκ ECO STOR ES-50C της εταιρείας, το καθένα με χωρητικότητα 50MW/100MWh. Κάθε μπλοκ διαθέτει έναν υποσταθμό 110kV, 16 εμπορευματοκιβώτια για τους μετατροπείς και τους μετασχηματιστές και 32 εμπορευματοκιβώτια για τις μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Η προκαταρκτική αίτηση για την έκδοση οικοδομικής άδειας βρίσκεται σε εξέλιξη και η απόφαση αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες, πρόσθεσε ο Gallmetzer. Δείτε μια απεικόνιση του έργου παρακάτω.