H Eku Energy, που αναπτύσσει έργα αποθήκευσης ενέργειας, πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα την κατασκευή δύο νέων έργων αποθήκευσης μπαταριών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μαζί, τα δύο έργα στο Basildon του Essex και στο Loudwater του Buckinghamshire έχουν εγκατεστημένη χωρητικότητα 130 μεγαβατώρες (MWh) και θα παρέχουν ζωτικής σημασίας ευελιξία για τη στήριξη του βρετανικού συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας, θα επιτρέψουν

την παραγωγή περισσότερων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και θα προωθήσουν τη μετάβαση του Ηνωμένου Βασιλείου στην καθαρή ενέργεια.

Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει και στις δύο εγκαταστάσεις το τέταρτο τρίμηνο του 2023 και αναμένεται να είναι εμπορικά λειτουργικές μέχρι το τέλος του 2024.
Από την έναρξή της τον Νοέμβριο του 2022, η Eku Energy έχει επεκταθεί με ταχείς ρυθμούς και πλέον διαθέτει 1,2GWh αποθηκευτικού χώρου μπαταριών σε παράδοση, με δραστηριότητες στην Αυστραλία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, την Ταϊβάν και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εταιρεία έχει παραγγείλει στον όμιλο NHOA την προμήθεια δύο αυτόνομων συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες για το Basildon και το Loudwater.

Η συμφωνία μεταξύ της Eku Energy και της NHOA περιλαμβάνει επίσης μια μακροπρόθεσμη συμφωνία παροχής υπηρεσιών σχετικά με τη λειτουργική συντήρηση των μπαταριών.

Η Eku Energy έχει ήδη υπό κατασκευή μια μπαταρία 40MW/40MWh στο Maldon του Essex και πρόσφατα ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Renera Energy για την ανάπτυξη 1GW αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες στην Ιταλία.

Η εταιρεία ιδρύθηκε αρχικά από την Green Investment Group της Macquarie και τώρα ανήκει από κοινού σε ένα ταμείο που διαχειρίζεται η Macquarie Asset Management και στην British Columbia Investment Management Corporation.