Η Ρωσία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εισαγωγής ποσοστώσεων στις εξαγωγές προϊόντων πετρελαίου ώστε να σταθεροποιηθούν οι τιμές της βενζίνης. Αυτό δήλωσε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, καθώς οι τιμές χονδρικής της βενζίνης έφτασαν σε υψηλό όλων των εποχών

«Καταρχήν, εξετάζεται. Υπάρχουν όμως και άλλες προτάσεις. Πρέπει να σταθμίσουμε τα υπέρ και τα κατά», απάντησε σε ερώτηση σχετικά με πιθανές ποσοστώσεις στις εξαγωγές πετρελαϊκών προϊόντων, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, σύμφωνα με το Reuters.

O Νόβακ πρόσθεσε ότι ορισμένα διυλιστήρια έχουν αναβάλει την προγραμματισμένη συντήρηση για μεταγενέστερη ημερομηνία ώστε να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση. Μια αύξηση της παραγωγής στα διυλιστήρια θα μπορούσε να διευκολύνει τη δέσμευση της Ρωσίας να μειώσει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα τον Αύγουστο, προκειμένου να στηρίξει την παγκόσμια αγορά πετρελαίου.

Οι μέσες τιμές της βενζίνης στο Διεθνές Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Αγίας Πετρούπολης (SPIMEX) αυξήθηκαν την Τετάρτη κατά 1,8% στα 62.653 ρούβλια (694,5 δολάρια) ανά τόνο, φθάνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό. Οι λιανικές τιμές των καυσίμων είναι σχετικά σταθερές καθώς ρυθμίζονται από το κράτος.