Γερμανική Πόλη Λέει “Όχι” σε Τερματικό LNG και Ζητά Έρευνα στην Εταιρεία Κατασκευής για “Ξέπλυμα” Χρήματος

Γερμανική Πόλη Λέει “Όχι” σε Τερματικό LNG και Ζητά Έρευνα στην Εταιρεία Κατασκευής για “Ξέπλυμα” Χρήματος
energia.gr
Παρ, 21 Ιουλίου 2023 - 17:10

Το γερμανικό θέρετρο Binz ζήτησε από τις αρχές καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες να ερευνήσουν τα κεφάλαια της Deutsche ReGas, φορέα εκμετάλλευσης ενός σχεδιαζόμενου τερματικού σταθμού LNG, στον οποίο η πόλη αντιτίθεται για περιβαλλοντικούς λόγους

Η πόλη του Binz αντιδρά στην πρόσφατη ψήφιση από το κοινοβούλιο μιας μεταρρύθμισης που επιταχύνει τη διαδικασία κατασκευής σταθμών LNG λέγοντας ότι θα λάβει νομικά μέτρα κατά των σχεδίων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να κατασκευάσει τερματικούς σταθμούς LNG στα ανοιχτά της Βαλτικής Θάλασσας.

Σε δήλωση της την Παρασκευή, η εταιρεία Geulen and Klinger, για λογαριασμό των δικηγόρων του δήμου Ostseebad, αναφέρει ότι έρευνα στη Deutsche ReGas έδειξε ένα «αδιαφανές υπόβαθρο χρηματοδότησης». Από την πλευρά της, η Deutsche ReGas, η οποία είχε επενδύσει 100 εκατομμύρια ευρώ (111,24 εκατομμύρια δολάρια) σε ένα ήδη λειτουργικό έργο τερματικού σταθμού στο Lumbin, δήλωσε ότι «απέρριψε αποφασιστικά» τους ισχυρισμούς. «Μια υποψία έλλειψης διαφάνειας όσον αφορά τα κεφάλαια που επενδύονται στην Deutsche ReGas και τους φορείς της μπορεί να αποκλειστεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Ωστόσο, οι δικηγόροι της πόλης του Binz είπαν ότι ζήτησαν περαιτέρω ελέγχους από τη Μονάδα Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών (FIU). «Η FIU δεν μπορεί να παράσχει πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες από την επιχειρησιακή ανάλυση», είπε εκπρόσωπός της.