Ο ισπανικός ανεξάρτητος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας (IPP) Opdenergy εξασφάλισε 128 εκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος 216 MW στην Ισπανία. Η χρηματοδότηση υπογράφηκε με την ισπανική τραπεζική οντότητα Banco Santander για την ανάπτυξη και θέση σε λειτουργία πέντε ηλιακών σταθμών,

τρεις από τους οποίους βρίσκονται στο ηλιόλουστο θερμοκήπιο της Badajoz, Extremadura - η περιοχή φιλοξενεί τον σημερινό μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό σταθμό της Ευρώπης - και οι οποίοι θα χρηματοδοτηθούν με 72,7 εκατ. ευρώ για σωρευτική ισχύ 131MW.

Τα άλλα δύο ηλιακά έργα θα βρίσκονται στην κεντροδυτική Zamora, στην Καστίλλη και Λεόν, και θα έχουν εγκατεστημένη ισχύ 56MW και 29MW το καθένα, ενώ η χρηματοδότηση των έργων αυτών θα είναι 55,3 εκατ. ευρώ.

Και τα πέντε έργα βρίσκονται επί του παρόντος υπό κατασκευή και όλα έχουν εξασφαλίσει μακροπρόθεσμες συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) με μη γνωστοποιούμενες οντότητες.

Ο Luis Cid, Διευθύνων Σύμβουλος της Opdenergy, δήλωσε: "Η Opdenergy έχει την ευκαιρία να προχωρήσει στην υλοποίηση των έργων της: "Η χρηματοδότηση αυτών των έργων υποστηρίζει τη σταθερότητα του επιχειρηματικού μας μοντέλου και μας επιτρέπει να συνεχίσουμε την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του στρατηγικού μας σχεδίου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα".