Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας (GWEC), απαιτούνται περισσότερες φιλοδοξίες όσον αφορά την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προκειμένου να επιτευχθεί το καθαρό μηδέν έως το 2050. Μετά τη λήξη τηςδιάσκεψης για την καθαρή ενέργεια στην Ινδία, ο διευθύνων σύμβουλος του GWEC Ben Backwell δήλωσε: "Το αποτέλεσμα της σημερινής Υπουργικής Διάσκεψης της G20 για την καθαρή ενέργεια δεν μας φέρνει πιο κοντά σε έναν κόσμο με καθαρό μηδέν μέχρι το 2050.

 

"Παρά τις προσπάθειες της διοργανώτριας χώρας Ινδίας να υποστηρίξει μεγαλύτερες φιλοδοξίες για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε αυτή τη δεκαετία, η τελική δήλωση είναι μια αποδυναμωμένη επιβεβαίωση της "επιχείρησης ως συνήθως".
"Χωρίς την έκκληση για πιο ισχυρές πολιτικές και στόχους που μπορούν να αυξήσουν γρήγορα την ανάπτυξη της αιολικής και ηλιακής ενέργειας και άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η έκκληση για προσπάθειες τριπλασιασμού των τεχνολογιών "μηδενικών και χαμηλών εκπομπών" ακούγεται κενή.

"Οι ετήσιες εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας σε όλο τον κόσμο πρέπει να αυξηθούν κατά 3-4 φορές μέχρι το 2030 για να διατηρηθεί ο 1,5C.

"Δυστυχώς, αυτό το κρίσιμο σημείο έχει χαθεί από το σημερινό υπουργικό αποτέλεσμα.

"Καθώς πλησιάζουμε προς την COP28 στο Ντουμπάι αργότερα φέτος, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής είναι ξεκάθαροι όσον αφορά την έκτακτη ανάγκη για το κλίμα και να δεσμευτούν σε μια συγκεκριμένη φιλοδοξία για τον τριπλασιασμό των παγκόσμιων εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030".

Η GWEC είναι επίσης μέλος της Παγκόσμιας Συμμαχίας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (GRA).

Η ομάδα αντιπροσωπεύει μια φωνή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που ζητά αυξημένη φιλοδοξία και ταχύτερη υιοθέτηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.