Η TotalEnergies υπέγραψε συμφωνία με την Rönesans Holding για την απόκτηση του 50% της Rönesans Enerji - μιας κοινοπραξίας που θα αναπτύξει έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Τουρκία. Η Rönesans Enerji διαχειρίζεται επί του παρόντος ένα χαρτοφυλάκιο υδροηλεκτρικών περιουσιακών στοιχείων ισχύος 166MW. Η εταιρεία έχει επίσης εξασφαλίσει έναν αγωγό με περισσότερα από 700MW αιολικών, φωτοβολταϊκών και στοιχείων αποθήκευσης μπαταριών.

 

Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της TotalEnergies στην ανάπτυξη χερσαίων αιολικών και ηλιακών συστημάτων και στην εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας και τη βαθιά γνώση της Rönesans για την τοπική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η φιλοδοξία της Rönesans Enerji είναι να παράγει 2GW ανανεώσιμης ενέργειας έως το 2028.

Η παραγωγή που παράγεται από αυτές τις εγκαταστάσεις θα διατίθεται στην αγορά, ιδίως με απευθείας πώληση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ή με σύναψη ΜΠΣ με τελικούς αγοραστές.

Τα έργα αυτά συνάδουν με τη στρατηγική της να καταστεί ένας ολοκληρωμένος παίκτης στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας, εκμεταλλευόμενη τη μεταβλητότητα των τιμών, και θα συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων διψήφιου ποσοστού κερδοφορίας της επιχειρηματικής μονάδας Integrated Power, δήλωσε η TotalEnergies.

Ο Stéphane Michel, πρόεδρος του τομέα φυσικού αερίου, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ηλεκτρικής ενέργειας της TotalEnergies, δήλωσε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τη Rönesans, η οποία έχει αναπτύξει ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων που περιλαμβάνει αιολική, υδροηλεκτρική και ηλιακή ενέργεια.