ΗΠΑ: Προς Αύξηση των Ενοικίων, των Δικαιωμάτων για Μισθώσεις Πετρελαίου και Φ. Αερίου

ΗΠΑ: Προς Αύξηση των Ενοικίων, των Δικαιωμάτων για Μισθώσεις Πετρελαίου και Φ. Αερίου
energia.gr
Τρι, 25 Ιουλίου 2023 - 13:49

Το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ πρότεινε να αυξήσει τα ποσοστά των δικαιωμάτων και να επισημοποιήσει άλλες αλλαγές για τον "εκσυγχρονισμό" του ομοσπονδιακού προγράμματος μίσθωσης πετρελαίου και φυσικού αερίου στις δημόσιες εκτάσεις, αλλά το υπουργείο απέφυγε πιο επιθετικά μέτρα που προωθούνταν από περιβαλλοντικές ομάδες.

Ο προτεινόμενος κανόνας ανακοινώθηκε στις 20 Ιουλίου, σε μια περίοδο κατά την οποία ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αντιμετωπίζει πιέσεις από περιβαλλοντικές ομάδες και άλλα κόμματα να επιφέρει ταχείες μειώσεις στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και να τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις για τον περιορισμό της μίσθωσης και της γεώτρησης σε ομοσπονδιακές εκτάσεις. Καθώς ο Μπάιντεν επιδιώκει την επανεκλογή του, ωστόσο, αντιμετωπίζει τις επικρίσεις των Ρεπουμπλικανών ότι οι πολιτικές του που ευνοούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν οδηγήσει τις τιμές της ενέργειας σε άνοδο.

Το Υπουργείο Εσωτερικών και μία από τις υπηρεσίες του, το Γραφείο Διαχείρισης Γης (BLM), ανακοίνωσαν τον προτεινόμενο κανόνα βάσει του νόμου περί μείωσης του πληθωρισμού, ο οποίος αύξησε τα ελάχιστα ποσοστά δικαιωμάτων και εξουσιοδότησε τις υπηρεσίες να μεταρρυθμίσουν άλλα στοιχεία του προγράμματος εκμίσθωσης, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης της μη ανταγωνιστικής εκμίσθωσης. Σύμφωνα με τον προτεινόμενο κανόνα, το BLM θα καθορίσει τα ποσοστά δικαιωμάτων για τις μισθώσεις που εκδίδονται από τις 16 Αυγούστου 2022 και μετά, ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου, στο 16,67%. Στη συνέχεια, το 16,67% θα αποτελεί το ελάχιστο ποσοστό δικαιωμάτων για όλες τις νέες μισθώσεις.