ΗΠΑ: Θα Δαπανήσουν $700 εκατ., για Παρακολούθηση των Εκπομπών Μεθανίου από Πετρέλαιο και Φ. Αέριο

ΗΠΑ: Θα Δαπανήσουν $700 εκατ., για Παρακολούθηση των Εκπομπών Μεθανίου από Πετρέλαιο και Φ. Αέριο
energia.gr
Τετ, 26 Ιουλίου 2023 - 09:12

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα διαθέσει έως και 700 εκατομμύρια δολάρια για την παρακολούθηση και τη μείωση των εκπομπών μεθανίου από τον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, διαθέτοντας το μισό ποσό για επιχορηγήσεις σε πολιτείες, δήλωσαν τη Δευτέρα δύο οργανισμοί. Η χρηματοδότηση θα συνοδεύεται από τεχνική βοήθεια για τις εταιρείες ώστε να περιορίσουν τις εκπομπές του αερίου του θερμοκηπίου

που θερμαίνει τον πλανήτη από διαρροές και καθημερινές λειτουργίες, δήλωσε η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ.

"Η ποσότητα του μεθανίου που εκπέμπεται από τις δραστηριότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει εκατομμύρια σπίτια ετησίως και αποτελεί σημαντικό παράγοντα της κλιματικής κρίσης", δήλωσε ο Τζο Γκόφμαν στο Γραφείο Αέρα και Ακτινοβολίας της EPA.

Τα κράτη θα λάβουν έως και 350 εκατομμύρια δολάρια μέσω του Εθνικού Εργαστηρίου Ενεργειακής Τεχνολογίας του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ για να βοηθήσουν τις εταιρείες να εντοπίσουν εθελοντικά και να μειώσουν μόνιμα τις εκπομπές μεθανίου από πηγάδια χαμηλής παραγωγής.

Για την υπόλοιπη χρηματοδότηση, η EPA και το DOE δήλωσαν ότι θα προσκαλέσουν επίσης προσφορές από φυλετικές κυβερνήσεις, εταιρείες και κοινότητες για την ανάπτυξη τεχνολογιών και την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.