Από την τελευταία δημοπρασία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Αργεντινής κατακυρώθηκαν περισσότερα από 630MW ισχύος από τα 620MW που είχαν αρχικά προβλεφθεί, εκ των οποίων 501,1MW από φωτοβολταϊκά. Το υπουργείο Ενέργειας μέσω της δημοπρασίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας - που ονομάστηκε "RenMDI" - η οποία ξεκίνησε στα τέλη Ιανουαρίου 2023,

ανέθεσε 44 ηλιακά έργα, σε σύνολο 98 έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με δυναμικότητα που κυμαίνεται μεταξύ 3MW και 20MW.

Τρία από τα ηλιακά έργα θα συνδυαστούν με αποθήκευση ενέργειας, δύο στην επαρχία του Μπουένος Άιρες με συνολική δυναμικότητα 36,5MW και το άλλο στη δυτική επαρχία La Pampa με δυναμικότητα 15MW. Ωστόσο, δεν δόθηκε καμία κατανομή μεταξύ των δύο ικανοτήτων.

Τα φωτοβολταϊκά έργα ανατέθηκαν στο πρώτο πακέτο της δημοπρασίας με έργα που κατανέμονται σε έξι περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένων των επαρχιών Μπουένος Άιρες, Κόρδοβα, Μεντόζα και Λα Ριόχα.

Οι τιμές για τα ανατεθέντα φωτοβολταϊκά έργα κυμάνθηκαν μεταξύ 52 δολαρίων /MWh στην επαρχία Catamarca - κοντά στα σύνορα με τη Χιλή - και της υψηλότερης προσφοράς 99 δολαρίων ΗΠΑ/MWh στην Corrientes, βορειοανατολικά της Αργεντινής.