Ο κόσμος της λεγόμενης «ουφολογίας» στρέφει την προσοχή του στις ακροάσεις του Κογκρέσου περί ιπταμένων δίσκων εξωγήινης προέλευσης. Εκεί θα καταθέσουν κρατικοί αξιωματούχοι και πρώην στρατιωτικοί και θα δώσουν πληροφορίες για τα UFO (Αγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα, ΑΤΙΑ)

ή UAP (Unidentified Aerial Phenomena), όπως τα χαρακτηρίζει τώρα η αμερικανική γραφειοκρατία. Τις καταθέσεις των εμπειρογνωμόνων απαίτησε το Κογκρέσο.

«Τι περιμένουμε να ακούσουμε;» αναρωτήθηκε η Corriere della Sera. Απάντησε μόνη της ότι δεν πρέπει να περιμένουμε και πολλά πράγματα από την όλη διαδικασία. Οι όποιες «αποκαλύψεις» γίνονται από πλευράς αμερικανικού κράτους είναι συνετές και λελογισμένης ροής.  Ωστόσο, το ραντεβού στο Κογκρέσο είναι σημαντικό. Θα ακουστούν χρήσιμες πληροφορίες, αφού το μέγιστο ζήτημα για τις ΗΠΑ είναι η εθνική ασφάλειά τους, είτε την επιβουλεύονται γήινοι είτε εξωγήινοι.

Οι «ουφολόγοι» έχουν ερεθιστεί με την ιδέα των αποκαλύψεων, αφού θυμούνται τον παλιό μυστικό πράκτορα του αμερικανικού στρατού Λούις Ελιζόντο να λέει το 2017 στους New York Times ότι πιλότοι αεροσκαφών του αμερικανικού Ναυτικού έχουν δει από κοντά «ούφο». Θυμούνται, επίσης, ότι ακόμη και μέλη του πολιτικού προσωπικού των ΗΠΑ, όπως ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο, έχουν ζητήσει διευκρινίσεις για αυτά τα περίεργα συναπαντήματα στους ουρανούς και για τις εκ του πλησίον «θεάσεις».

Στο Κογκρέσο θα καταθέσουν δύο πρώην πιλότοι, οι Ράιαν Γκρέιβς και Ντέιβιντ Φρέιβορ, οι οποίοι έχουν επανειλημμένως δηλώσει ότι είχαν παρατηρήσει «ούφο» να κινούνται στον ουρανό με τρόπους πέραν του πλαισίου της γήινης Φυσικής. Αλλος μάρτυς, ο Ντέιβιντ Γκρους, πρώην στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών, θα πει ότι οι ΗΠΑ κατέχουν τμήματα διαστημοπλοίου εξωγήινης προέλευσης ή και ολόκληρο τέτοιο διαστημόπλοιο. Οι περισσότεροι από τους επιρρεπείς στο μυστήριο ελπίζουν ότι πλήθος νέων στοιχείων θα δει το φως της δημοσιότητας. Θα δούμε.

Protagon.gr