Τα προσαρμοσμένα κέρδη της Shell στον τομέα των ΑΠΕ και των ενεργειακών λύσεων μειώθηκαν σε 228 εκατ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2023, έναντι 725 εκατ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Στα αποτελέσματα της Shell για το δεύτερο τρίμηνο και το εξάμηνο του 2023, τα προσαρμοσμένα EBITDA το δεύτερο τρίμηνο ήταν 438 εκατ. δολάρια, έναντι 1 δισ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

 

Στο πρώτο εξάμηνο του 2023 τα προσαρμοσμένα κέρδη για την επιχείρηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενεργειακών λύσεων ήταν 617 εκατ. δολάρια σε σύγκριση με 1 δισ. δολάρια για το πρώτο εξάμηνο του 2022.
Ο τομέας Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ενεργειακές λύσεις περιλαμβάνει την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, την εμπορία και την εμπορία και βελτιστοποίηση της ενέργειας και του φυσικού αερίου από αγωγούς, καθώς και τα δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και ψηφιακά ενεργοποιημένες λύσεις για τους πελάτες.

Περιλαμβάνει επίσης την παραγωγή και εμπορία υδρογόνου, την ανάπτυξη εμπορικών κόμβων δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα, τις επενδύσεις σε έργα που βασίζονται στη φύση και αποφεύγουν ή μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και τη Shell Ventures, η οποία επενδύει σε εταιρείες που εργάζονται για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού της ενέργειας και της κινητικότητας.