Η Power Capital Renewable Energy Ltd. έκλεισε δύο χρηματοδοτήσεις ύψους 125 εκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη της ανάπτυξης ενός χαρτοφυλακίου ηλιακών συστημάτων 235 MW στην Ιρλανδία, ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος παραγωγός ενέργειας στις 27 Ιουλίου. Τα έσοδα από την πρώτη χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακίου ηλιακών

έργων 150 MW στις κομητείες Cork, Louth και Meath, σύμφωνα με δελτίο τύπου. Η παραγωγή των έργων θα πωλείται στο πλαίσιο συμφωνίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με τη Microsoft Corp, σύμφωνα με δελτίο τύπου.

Εν τω μεταξύ, τα έσοδα από τη δεύτερη θα χρηματοδοτήσουν την κατασκευή ενός ηλιακού πάρκου 85 MW στην κομητεία Wexford. Η παραγωγή του ηλιακού πάρκου θα πωληθεί στο πλαίσιο άλλης συμφωνίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με μη γνωστοποιημένη τεχνολογική εταιρεία.

Όλα τα έργα βρίσκονται υπό κατασκευή και αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία τους επόμενους εννέα μήνες, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Allied Irish Bank ενήργησε ως συνδιαχειριστής, δανειστής, τράπεζα αντιστάθμισης κινδύνου, τράπεζα έκδοσης, τράπεζα λογαριασμού και αντιπρόσωπος για τις συναλλαγές. Η La Banque Postale ενήργησε ως συνδιαχειριστής, δανειστής και τράπεζα αντιστάθμισης μαζί με την Allied Irish Bank στις χρηματοδοτήσεις των έργων.