Το Γραφείο Διαχείρισης Ωκεάνιας Ενέργειας των ΗΠΑ (BOEM) ανακοίνωσε τρεις τελικές περιοχές αιολικής ενέργειας (WEAs) στα ανοικτά του Delaware, του Maryland και της Virginia, οι οποίες, εάν αναπτυχθούν πλήρως, θα μπορούσαν να υποστηρίξουν μεταξύ 4 GW και 8 GW υπεράκτιας αιολικής ισχύος. Το σύνολο των τριών WEAs ανέρχεται σε περίπου 356.550 στρέμματα. Η πρώτη WEA (A-2) είναι 101.767 στρέμματα και βρίσκεται 26 ναυτικά μίλια (ν.μ.) από τον κόλπο του Delaware.

Η δεύτερη (B-1) είναι 78.285 στρέμματα και περίπου 23,5 ν.μ. ανοικτά του Ocean City, Maryland, και η τρίτη (C-1) είναι 176.506 στρέμματα και βρίσκεται περίπου 35 ν.μ. από τις εκβολές του Κόλπου Τσέζαπικ, στα ανοικτά της Βιρτζίνια.

Οι τρεις τελικές WEAs αναπτύχθηκαν έπειτα από συμμετοχή και ανατροφοδότηση από τις πολιτείες, τις φυλές, τους κατοίκους των περιοχών, τους χρήστες των ωκεανών, τους εταίρους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και άλλους ενδιαφερόμενους.

Το BOEM θα δημοσιεύσει την Ανακοίνωση Πρόθεσης για την εκπόνηση περιβαλλοντικής εκτίμησης των πιθανών επιπτώσεων από την εκμίσθωση υπεράκτιων αιολικών εγκαταστάσεων στις WEA από σήμερα 1η Αυγούστου, η οποία θα ξεκινήσει μια 30ήμερη περίοδο δημόσιας διαβούλευσης.

Μια άλλη περίοδος δημόσιας διαβούλευσης θα πραγματοποιηθεί εάν το BOEM αποφασίσει να προχωρήσει σε πώληση αιολικής ενέργειας σε οποιαδήποτε από τις WEA.